Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


K&H GyógyvarázsKép

2008. november 12-én hirdette ki a K&H Csoport a K&H gyógyvarázs pályázatának idei nyerteseit. A jubileumi évben 87 pályázat érkezett. A döntést követően idén a K&H gyógyvarázs gyermek-egészségügyi program 6 kórházi osztálynak és 1 mentőállomásnak adományoz eszkőzőket ősszesen 25 millió forint értékben. A jubileumi év ajándékaként a K&H megduplázza az eszköztámogatás értékét, hiszen a K&H Biztosító 1 évre szóló műszerbiztosítást kőt minden elnyert műszerre, összesen szintén 25 millió forint értékben. A K&H Csoport ezzel is azt bizonyítja, hogy dinamikus működése során úgy hozza meg döntéseit, hogy közben a jelen és a jövő társadalma számára felelősségteljesen bitosítja a teljes élet megvalósítását. Társadalmi felelősségvállalási politikájában kiemelt figyelmet fordít arra, - legyen szó a környezetvédelemről, a sportról, a vonzó munkahely kialakításáról vagy jelen esetben a gyermek-egészségügyről - hogy a jelen és a jövő társadalmának tagjai teljes életet élhessenek.
 Kép
 
A K&H a program ötödik évében a 25 millió forintos pályázati keretösszeg mellett a jubileumi év ajándékaként megduplázta az eszköztámogatás értékét, hiszen a K&H Biztosító 1 évre szóló műszerbiztosítást köt minden elnyert műszerre, összesen 25 millió forint értékben. Az öt év tapasztalata azt mutatja, hogy a K&H gyógyvarázs program az egészségügy valódi igényeire igyekszik válaszolni. Ezt támasztja alá a tendencia, miszerint 2006 óta - a szakmai zsűritagok ajánlása alapján - megjelölnek egy gyermek-egészségügyi területet, amely kiemelt figyelemben részesül az elbírálás során. 2008-ban ez a terület a gyermekügyelet, a sürgősségi betegellátás volt.
A zsűri:
A K&H Csoport minden évben független zsűrit kér fel a pályázati anyagok elbírálására. A zsűribe válogatás feltétele a szakemberek felé, hogy jól ismerjék a magyar gyermek-egészségügy helyzetét és az ő segítségükkel a lehető legjobb helyre kerüljön a támogatás az adott évben. A szakmai bírálók munkáját idén is támogatja Molnár Gabriella, a Nők Lapja főszerkesztője és Barabás Éva, az RTL Klub műsorvezetője, aki évek óta elkötelezetten segíti a hátrányos helyzetű gyermekeket.
„Az idei évben az elbírálásnál előnyt élveztek az olyan gyermekkórházak és gyermekosztályok, amelyek központosított gyermekügyeletet működtetnek, így például toxikológiai-, sürgősségi-, pulmonológiai-, baleseti- idegentest-, égési gyermekügyeletek. A zsűri részéről általános észrevétel, hogy évről-évre emelkedő tendencia figyelhető meg a pályázatok adekvátságát, színvonalát és koncentráltságát illetően" — tette hozzá Dr. Békefi Dezső, a Magyar Gyermekorvos Társaság főtitkára és a zsűri tagja.

 
A zsűri döntése alapján a K&H gyógyvarázs 2008. évi nyertesei

 1. Budapest
  Semmelweis Egyetem, I.sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Koraszülött Intenzív Osztály
  2 db lélegeztető gép
  4.750.000 Ft
 2. Hódmezővásárhely
  Erzsébet Kórház- rendelőintézete
  1 db betegőrző monitor, 1 db kilégzési teszt + tartozékai, 1 db basic KIT holter EKG
  4.739.771 Ft
 3. Izsófalva
  OMSZ Izsófalvai Mentőállomás
  1 db pulzoximeter, 2 db gyermek sztetoszkóp, 2 db sztetoszkóp, 2 db félautomata vérnyomásmérő, 1 db lélegeztető ballon, 1 db lélegeztető ballon, 1 db vákuumos végtagrögzítő, 1 db ked- mellény, 1 db motoros váladékszívó, 1 db vércukormérő, 1 db vákuummatrac
  653.730 Ft
 4. Kecskemét
  Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórháza SZTE ÁOK Oktató Kórháza
  1 db lélegeztetőgép
  5.000.000 Ft
 5. Mohács
  Mohács Város Kórháza
  1 db hordozható pulzoximeter, 1 db betegörző monitor
  499.992 Ft
 6. Törökbálint
  Pest Megyei Tüdőgyógyintézet Csecsemő- és Gyermekpulmonológiai Osztály
  3 db optika, 5 db rövid szívó, 2 db gyógyszeradagoló pumpa, 2 db optikás fogó, 1 db őrzőmonitor, 2 db merev excisor
  4.760.573 Ft
 7. Veszprém
  Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit Zrt.
  1 db intenzív inkubátor CALEO, 1 db speciális pulzoximeter
  4.611.258 Ft


A 2008-as zsűri tagjai

 1. Dr. Tímár Krisztina, az Egészségügyi Minisztérium Egészségpolitikai Szakállamtitkár Titkárságvezetője (gyermekgyógyász-, urológus- gyermeksebész szakorvos)
 2. Dr. Mészner Zsófia, az Országos Gyermekegészségügyi Intézet Főigazgatója
 3. Dr. Békefi Dezső, a Magyar Gyermekorvos Társaság főtitkára, a Tatabányai Gyermekkórház Alapítója Dr. Győri Erzsébet, a K&H Egészséges Nemzetért Alapítvány kuratóriumi tagja
 4. Barabás Éva, az RTL Klub műsorvezetője
 5. Molnár Gabriella, a Nők Lapja főszerkesztője
 6. Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója

Kép